De Grand Prix-merrie Endy BH werd gisteravond de overtuigende veilingtopper van de Black Horses Auction en zal haar sportcarrière voortzetten onder een zeer getalenteerde Belgische amazone. De online veiling van Stoeterij Black Horses gaat met een 100% score de boeken in, want alle 40 veilingpaarden zijn gisteravond verkocht naar elf verschillende landen. “Het is super gelopen”, zegt Jan Vink na afloop. “Het hele team heeft top gewerkt en iedereen was enthousiast.”
Voor een mooi bedrag van 53.000 euro werd de Grand Prix-geklasseerde Endy BH – een elfjarige dochter van De Niro uit de voormalig NMK-kampioene Andy – verkocht naar België. Een zeer getalenteerde jonge amazone neemt de teugels van Endy BH over en zal haar uitbrengen in de U25. Na haar sportcarrière ligt er een mooie carrière in de fokkerij in het verschiet voor Endy BH.

Wereldwijde interesse
Kopers vanuit de hele wereld toonden interesse in de dressuurpaarden van de Black Horses Auction. Voor 30.000 euro vertrekt de opvallend bewegende driejarige hengst Most Loved Rock BH (Indian Rock x Briar) naar Estland, terwijl de interessant gefokte Momance BH – For Romance I uit de halfzus van olympisch kampioen Desperados FRH – voor 19.000 euro naar Litouwen werd verkocht. Ook kopers uit India, Canada, Zweden, Australië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken wisten met succes een paard aan te schaffen.

Nederlandse investeerders
Ook Nederlandse investeerders deden goede zaken gisteravond. Zo blijft de zesjarige merrie Jazzperendy O (Desperado x Jazz) voor 26.000 euro in Nederland en viel ook de Prix St. Georges-merrie Dendy (Jazz x Ulft) voor 21.000 euro in Nederlandse handen. De veelbelovende driejarige merrie Mi Rocka BH (Indian Rock x Sir Donnerhall I) blijft voor 20.000 euro ook op Nederlandse bodem, evenals de negenjarige sportmerrie Gina (Lord Leatherdale x Negro).
De interessante fokmerries van Stoeterij Black Horses waren eveneens in trek. Alle vijf merries blijven behouden voor de Nederlandse fokkerij met de tienjarige Forsytha (Sir Donnerhall I x Ferro) als prijstopper voor 12.000 euro.

Eventuele volgende edite
De eerste editie van de Black Horses Auction is hiermee geslaagd. “We zijn erg tevreden met het resultaat en de diverse groep kopers vanuit de hele wereld”, aldus Jasper van der Waaij, die samen met Peter van der Waaij en het team van Stoeterij Black Horses de online veiling organiseerde. “Na dit succes kijken we uit naar een eventuele volgende editie.”